Σε εβδομαδιαία βάση η αγορά υποχώρησε κατά 0,61%, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 4.792,62 μονάδες και απώλειες 1,28%. Η αγορά κινήθηκε και χαμηλότερα, στις 4.781 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 410,475 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ ήταν «πακέτα» (έγιναν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές στην Forthnet), που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος κινήθηκε περί τα 310 εκατ. ευρώ. Από τις καθαρές συναλλαγές προκύπτει την στάση αναμονής των επενδυτών και το πόσο εύθραστα ήταν τα υψηλά των προηγουμένων ημερών, στην ζώνη μεταξύ των 4.870 4.880 μονάδων.Από τις μετοχές που κινήθηκαν 169 υποχώρησαν και 87 ενισχύθηκαν, ενώ 102 διατήρησαν την τιμή τους αμετάβλητη.
Η μετοχή της Alpha Bank γύρισε στα 23 ευρώ με απώλειες 4,80% και όγκο 4,260 εκατ. τεμάχια, με μοναδικό «ψεγάδι» στα αποτελέσματα τα μειωμένα έσοδα από τόκους. Οι απώλειες διευρύνθηκαν και στην ΕΤΕ, με την μετοχή να κλείνει στα 42,50 ευρώ και όγκο 958 χιλιάδων τεμαχίων. Στο «κόκκινο» η Πειραιώς, με απώλειες 2,18%, κλείνοντας στα 26,90 ευρώ με 823 χιλιάδες τεμάχια.
Στα 30,80 ευρώ υποχώρησε η Eurobank, χωρίς αξιόλογες συναλλαγές. Απώλειες και για τον ΟΤΕ, στα 21,78 ευρώ με 498 χιλιάδες τεμάχια, στο «κόκκινο» έκλεισε τελικά η μετοχή της Coca Cola, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη, σημειώνοντας απώλειες 1,17%, στα 32 ευρώ. Διεύρυνση απωλειών στην Ιντραλότ, με την μετοχή να υποχωρεί στα 23,20 ευρώ, αλλά και για τον Τιτάνα που έκλεισε χαμηλότερα, στα 41,82 ευρώ.
Αντίδραση για την Jumbo, στα 23,50, ενώ διατήρησαν την δυναμική τους οι μικρότερες κατασκευαστικές εταιρείες, Αττικατ, ΑΕΓΕΚ, Παρνασσός, Μεσοχωρίτης, εν μέσω φημών για επιχειρηματικές συμφωνίες. Κατά 5% ενισχύθηκε η Profile, με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι ξένος οίκος ετοιμάζει θετική έκθεση για την μετοχή.
Κατά 6,25% ενισχύθηκε η Λυμπέρης, έπειτα από τις ανακατατάξεις στην μετοχική σύνθεση την περασμένη εβδομάδα, κατά 7,24% ενισχύθηκε η Χατζηιωάννου, με την αγορά να εκτιμά ότι η εισηγμένη θα σημειώσει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα φέτος.
Ενδιαφέρον και για τις Τεχνικές Εκδόσεις με όγκο 101 χιλιάδων τεμαχίων και κέρδη 3,70%, στο 1,12 ευρώ. Μεγάλη ενδοσυνεδριακή διακύμανση για το Alter, 10,74% για να κλείσει με απώλειες 1,65%, στα 4,76 ευρώ.
Τι «βλέπει» η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ για την επόμενη εβδομάδα
Τεχνικά, ο Γενικός δείκτης παρά την επίτευξη νεότερων υψηλών βρίσκεται σε μια κρίσιμη ζώνη προσφοράς όπου είναι προφανές ότι απαιτείται κάτι παραπάνω από την θετική διεθνή τάση για να διατηρήσει την περιοχή των 4.800 μονάδων, σύμφωνα με το report του κ. Μάνου Χατζηδάκη της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Ενδεχομένως ο εμπλουτισμός των δεικτοβαρών μετοχών με ειδήσεις (αποτελέσματα, επιχειρηματικές συμφωνίες κλπ) φαίνεται να αποτελεί αναγκαία συνθήκη αφού η διάθεση νέων εισροών χωρίς την συνδρομή νέου υλικού θα είναι περιορισμένη.
Από την άλλη πλευρά περιθώρια μεγάλων υποχωρήσεων δεν φαίνεται να υπάρχουν αφού οι συναλλακτικοί όγκοι σε αδύναμες ημέρες δεν υποδηλώνουν αλλαγή στάσης από τα ισχυρά χαρτοφυλάκια ενώ η είσοδος και επίσημα στην περίοδο των εταιρικών ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του α τριμήνου επιβάλλει την αναμονή των σοφιστικέ χαρτοφυλακίων που κινούνται με μεγαλύτερη ένταση και βάση θεμελιωδών μεγεθών. Λόγω της περιορισμένης ειδησεογραφίας της ερχόμενης εβδομάδας δεν αναμένουμε κάποια σημαντική εκτόνωση έξω από την ζώνη τιμών μεταξύ 4.750- 4.880 μονάδων.
Ωστόσο, διατηρούμε την εκτίμηση για άμεση κίνηση του Γενικού Δείκτη έως τις 5.000 μονάδες και επισημαίνουμε την αύξηση του ενδιαφέροντος σε περιφερειακούς τίτλους που θα προσελκύσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα βραχυπρόθεσμης λογικής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr